Scenariotraining Interventieteam

Regelmatig de vaardigheden blijven oefenen

Het opstellen van een interventieprotocol of het samenstellen van een interventieteam lost nog niet de problemen op die in de publiekshal of aan de balie kunnen ontstaan. Het regelmatig oefenen en aanleren van de juiste vaardigheden is een belangrijk onderdeel om voorbereid te zijn op mogelijk agressief gedrag. Het interventieteam moet goed op elkaar ingespeeld zijn en voorbereid zijn op alle mogelijke scenario’s die zich binnen de organisatie kunnen voordoen.

Een interventieteam dat reeds een basisopleiding heeft gevolgd kan deelnemen aan de halfjaarlijkse Scenariotraining Interventieteam. Deze training vindt plaats op uw eigen locatie en op een rustig moment zodat publiek en bezoekers niet te veel last ondervinden van de oefeningen. 

Hoe ziet deze training eruit?

De dagdelen bestaan uit een korte introductie waarna het team direct aan de slag gaat met oefenen. De trainer en trainingsacteur zetten een scenario op waarna het team wordt ingezet. Door te werken met verschillende rollen binnen de training krijgt iedereen voldoende inzet en feedback. Na elke oefening wordt geëvalueerd en worden leerpunten opgeschreven en, indien nodig, verbeteringen in het interventieprotocol beschreven. 

De getrainde situaties worden afgestemd op de situatie en ervarenheid van uw organisatie. Naar gelang de training vordert zullen moeilijkere inzetten van het team gevraagd worden.

HET INTERVENTIEPROTOCOL IN PRAKTIJK OEFENEN OP UW LOCATIE?

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN

Waarom de scenariotraining interventieteam?

Een sterk en op elkaar ingespeeld team
Individuele vaardigheden opfrissen en uitbreiden
Geoefend blijven met duidelijke afspraken en werkwijzen
Interventieprotocol blijven toetsen op uw locatie

Unieke aanpak

De moeilijkheidsgraad van de scenario’s wordt specifiek afgestemd op de situatie en ervarenheid van uw organisatie.

Programma op maat

Specifieke wensen ten aanzien van het programma? Wij bespreken deze graag met u, zodat wij een programma op maat kunnen samenstellen.