HACCP

Een must voor iedere ondernemer die een professionele keuken voert

Op basis van de Hygiënecode bent u als bedrijf met een professionele keuken verplicht te voldoen aan de regels van de Hazard Analysis & Critical Control Points (HACCP). U bent tenslotte dagelijks bezig met de bereiding, verwerking en behandeling van levensmiddelen.

U dient daarom het gehele proces te identificeren en op gevaren te analyseren. Dit controleproces zorgt ervoor dat het productieproces zo weinig mogelijk risico op besmetting heeft. Uw medewerkers spelen een cruciale rol in het beheersen van het productieproces van voedselveiligheid.

Specs opleiding

praktijkgericht
Soliede Voedselveiligheid certificaat
op maat
overal in Nederland
food preparation

Wat houdt deze opleiding in?

Tijdens de ééndaagse opleiding Voedselveiligheid leren uw medewerkers aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden en oefeningen de Hygiënecode toe te passen binnen uw bedrijf en binnen hun eigen werkzaamheden.

Zij leren de basisprincipes van besmettingsgevaar en hygiënisch werken, waarbij zij het belang van persoonlijke- en bedrijfshygiëne inzien.

In een aanvullende audit training leren zij kritisch te kijken naar hun eigen proces, door de bril van de Voedsel en Warenautoriteit.

HACCP TRAINING OP UW LOCATIE?

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN

De volgende onderwerpen worden o.a. behandeld:

Ontstaan van de Hygiënecode
Persoonlijke hygiëne
Kruisbesmetting
Temperatuurbeheersing
Reinigen en desinfecteren
Levensmiddelenafval
Ongediertebestrijding
Inrichting van bedrijfsruimten
Inkoop, ontvangst, opslag en bereidingvan producten
Presenteren en serveren

Unieke aanpak

De opleiding wordt verzorgd op uw locatie, zodat uw medewerkers in een vertrouwde omgeving direct aan de slag kunnen met de HACCP-regels en met en van elkaar kunnen leren.

Programma op maat

Specifieke wensen ten aanzien van het programma? Heeft u bijvoorbeeld voorkeur voor een training in twee dagdelen in plaats van een hele dag? 

Wij bespreken deze graag met u, zodat wij een programma op maat kunnen samenstellen.