Herhaling Eerste Hulp aan Kinderen op locatie

Veel oefenen om bekwaam te blijven

Eén keer per jaar volgt u de praktijktraining Herhaling Eerste Hulp aan Kinderen en u houdt het gehele jaar toegang tot het online lesmateriaal zodat u dit kunt gebruiken als naslagwerk.

Tijdens de bijscholing/herhalingstraining oefent u met onze ervaren docenten alle vaardigheden en toont u aan dat u de juiste handelingen kunt uitvoeren. Hiermee bent u verzekerd van verlenging van uw certificaat.

De praktijktraining Herhaling Eerste Hulp aan Kinderen is geschikt voor mensen die dagelijks met kinderen werken zoals in het Basisonderwijs, Kinderopvang, Kraamzorg, Gastouders, BSO, NSO, TSO en Peuterspeelzalen.

Specs opleiding

e-learning inclusief
op maat
praktijkgericht
IKK erkend NIBHV-certificaat
overal in Nederland
Ziek kind

Hoe ziet de herhaling Eerste Hulp aan Kinderen eruit?

De praktijktraining Herhaling Eerste Hulp aan Kinderen wordt in 1 dagdeel verzorgd op uw locatie.

De cursisten gaan tijdens de training direct aan de slag met het demonstreren van hun Eerste Hulp vaardigheden, zoals reanimatie met en zonder AED, hoe te handelen bij verslikking en het herkennen van ziektebeelden bij kinderen. 

Wanneer de cursisten hebben aangetoond over voldoende vaardigheden te beschikken, zal hun certificaat worden verlengd. 

HERHALING EERSTE HULP AAN KINDEREN OP UW LOCATIE

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN

Methodiek

Voorafgaand aan de training kunt u een online voorbereiding volgen om de basisbeginselen van de EHBO aan kinderen op te frissen.

Op de trainingsdag start u met de levensreddende handelingen bij kinderen, demonstreert de reanimatie en hoe te handelen bij verslikking. Verder verzorgt en verbindt u diverse wonden en laat u zien de meest gevaarlijke kinderziektes te herkennen.

Omdat de handelingen complex zijn en levens kunnen redden, stelt Soliede de jaarlijkse herhalingstraining verplicht om uw certificaat geldig te houden. Slaat u een jaartje over dan volgt u opnieuw de basisopleiding van  1 dag of bewijst u tijdens de herhaling dat u over de juiste vaardigheden beschikt.

Programma-onderdelen

Onderdelen: 
Introductie door trainer
Reanimatie/AED baby’s en kinderen
Stabiele zijligging en gebruik isolatiedeken
Verbandmiddelen wonden en ongevallen
Verslikking en de Heimlich manoeuvre
Ziektebeelden
Evaluatie en afronding

Na het afronden van de cursus zijn uw medewerkers handelingsbekwaam in:

Reanimeren met en zonder AED
Stabiele zijligging, Rautekgreep, Heimlich manoeuvre
Ademhalingsweg van een kind vrijhouden
Verbanden aanbrengen
Bloedingen stelpen
Meest gevaarlijke kinderziektes herkennen

Unieke aanpak

Wij begeleiden de cursisten in het bekwaam worden en zelfstandig kunnen handelen. Om het certificaat te behalen, zullen ze dit bij de toetsing moeten aantonen.

Programma op maat

Specifieke wensen ten aanzien van het programma? Wij bespreken deze graag met u, zodat wij een programma op maat kunnen samenstellen.