Ontruimingsoefening/scenariotraining

Trainen met unieke scenario's

Het regelmatig oefenen van ontruimingen zorgt ervoor dat uw BHV-organisatie optimaal functioneert tijdens een echte calamiteit. Tevens is het een moment om te toetsen of het ontruimingsplan nog aansluit bij de praktijk.

Tijdens de ontruimingsoefeningen ligt de nadruk op organisatie en communicatie van het BHV-team. Na elk scenario wordt uitvoerig geëvalueerd. De trainer is procesbegeleider en stimuleert iedere deelnemer om kritische feedback te geven. Op deze manier wordt uw BHV-organisatie ieder jaar professioneler!

Wij leiden uw BHV'ers op in 3 stappen

Het doel hiervan is uw BHV’ers zo goed mogelijk voor te bereiden op echte ontruimingen en noodsituaties.

Stap 1: het uitvoeren van diverse scenario’s, waarbij de overall BHV-vaardigheden van uw BHV’ers worden getest. Samen leren organiseren en communiceren staat centraal tijdens de oefeningen. 

Stap 2: het organiseren van een aangekondigde oefening, waaraan alle BHV’ers in het pand deelnemen. Tevens wordt het overige personeel betrokken bij de oefening/ontruiming van het pand. 

Stap 3: het organiseren van een onaangekondigde ontruimingsoefening. De BHV’ers laten al hun vaardigheden zien en zorgen dat een onverwachte situatie onder controle wordt gebracht. Alleen de contactpersoon binnen uw organisatie wordt ingelicht over het moment van deze oefening.

ONTRUIMINGSOEFENING OP UW LOCATIE?

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN

Voorbeeldscenario's stap 1:

Scenario 1: Kleine brand - blusactie

De BHV-organisatie wordt ingeschakeld bij een brandende prullenbak. Het is een kleine, gecontroleerde brand waarbij een blusactie noodzakelijk is.

Scenario 2: Reanimatie - escalatie

De BHV-organisatie wordt geconfronteerd met een bewusteloze collega waarbij reanimatie noodzakelijk is. Tegelijkertijd krijgt een andere collega een epileptische aanval.

Scenario 3: Grote brand - ontruiming - slachtoffers

De BHV-organisatie krijgt melding van een grote brand en direct ontruimen is noodzakelijk. Tijdens de ontruiming valt 1 medewerker van de trap en veroorzaakt een opstopping.

Unieke aanpak

Een effectieve ontruimingsoefening vindt plaats in uw eigen bedrijf. Zonder veel overlast voor overige medewerkers, oefent uw BHV-organisatie met diverse scenario’s.

Programma op maat

Specifieke wensen ten aanzien van het programma? Heeft u binnen uw bedrijf specifieke gevaren waaraan u tijdens de oefening aandacht wilt besteden? 

Wij bespreken deze graag met u, zodat wij een programma op maat kunnen samenstellen.