Kinderopvang

RI&E voor de Kinderopvang

Wist u dat u buiten de Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid ook een RI&E vanuit de Arbowet dient te op te stellen? 

Deze RI&E is er om te zorgen dat de arbeidsrisico’s van de leidsters zo veel mogelijk afgedekt worden. Is het pand voldoende brandveilig? Hoe zit het met de fysieke en mentale belasting van de leidsters? 

De Arbowet schrijft voor dat u de risico’s kent en een goed plan maakt om deze risico’s uit te bannen.

Risico-inventarisatie & evaluatie, doeltreffend Advies

Tillen de leidsters met de juiste houding? Hoe zit het met hun mentale belasting? Zijn de leidsters op de hoogte van de ontruimingsprocedures? 

Het opstellen van een Risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) zorgt ervoor dat risico’s in kaart worden gebracht en dat u grip krijgt op de veiligheid binnen uw organisatie.

Onze adviseur geeft concrete oplossingen voor het afdekken van de risico’s en helpt u ook na oplevering met advies. Korte lijnen en snel schakelen, kenmerkt onze werkwijze. Wij zorgen dat uw RI&E en Plan van Aanpak op korte termijn klaarstaan.

EEN RI&E LATEN OPSTELLEN VOOR UW KINDERDAGVERBLIJF?

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN

Onze aanpak

Samen met u maakt onze adviseur een rondgang en stelt vragen aan een aantal leidsters. Zijn bevindingen worden verwerkt in de RI&E-rapportage en het concept Plan van Aanpak (PvA). Het PvA omschrijft de risico’s, de urgentie per risico, advies voor de oplossing en de maximale termijn waarbinnen het risico afgedekt dient te worden. Het concept van de RI&E en het PvA worden vervolgens met u besproken en indien nodig aangepast. Na goedkeuring zal het document worden getoetst en opgeleverd in geprinte versie, PDF-formaat en in onze online omgeving.

In deze online omgeving heeft u altijd toegang tot uw RI&E en vinkt u de afgedekte risico’s eenvoudig af. Zo heeft u met één druk op de knop altijd up-to-date documentatie voor handen.

Waarom Soliede?

Snelle praktijkgerichte aanpak
Borging binnen uw organisatie
Uitgebreide kennis binnen de kinderopvang
Online RI&E-tool
Documentatie volgens de laatste wet- en regelgeving

Meer weten over onze methodiek?

Klik hier voor de uitgebreide methodiek die wij hanteren voor het opstellen van uw RI&E en PvA.

Neem contact met ons op

Heeft u advies nodig, wilt u uw RI&E laten beoordelen of certificeren? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.