Onderhoud Noodverlichting

Werkt de noodverlichting in uw pand naar behoren?

Noodverlichting biedt medewerkers en/of bezoekers binnen uw bedrijf extra veiligheid en voorkomt totale duisternis op momenten dat het normale lichtnet uitvalt, bijvoorbeeld door een brand. Noodverlichting is een voorziening die een veilig gebruik van vluchtwegen en nooduitgangen mogelijk maakt. 

Conform het Bouwbesluit 2012 en de Arbowet dient er in ieder gebouw noodverlichting aanwezig te zijn. Noodverlichting en vluchtwegsignalering dienen jaarlijks te worden onderhouden. Veel gemeenten hebben dit inmiddels in de bouwverordening opgenomen. Mochten er eventuele gebreken zijn dan dienen deze direct te worden verholpen. 

Soliede kan u hierin ontzorgen, zodat u aan deze wettelijke verplichting voldoet.

NOODVERLICHTING LATEN CONTROLEREN?

NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Service

Wat houdt het onderhoud in?

Tijdens het onderhoud wordt de functionaliteit van het noodverlichtingsarmatuur, de vluchtroute en bewegwijzering gecontroleerd. 

Van permanent brandende armaturen worden de lampen standaard vervangen. Accu’s worden gecontroleerd en in het 5e jaar vervangen om één uur brandtijd te waarborgen in geval van nood.

Onderhoud wordt door Soliede of één van haar gecertificeerde partners uitgevoerd conform de richtlijnen van ISSO 79 en NEN-EN 50172. Door onze ervaring kunnen wij elk merk en type noodverlichting onderhouden, ook wanneer deze is geplaatst door een andere installateur.