Gebruiksmelding

Is een gebruiksmelding verplicht?

Gebouwen dienen brandveilig te worden gebruikt; hiervoor gelden landelijke regels die zijn vastgelegd in het Bouwbesluit 2012. Deze regels voor brandveilig gebruik zijn op al het gebruik van toepassing. Voor sommige vormen van gebruik is echter ook een gebruiksmelding vereist.

In paragraaf 1.5 van het Bouwbesluit 2012 staat aangegeven dat dit in elk geval vereist is wanneer in een gebouw/bouwwerk meer dan 50 personen tegelijk verblijven (m.u.v. woningen en woongebouwen) of een woning kamersgewijs wordt verhuurd.

Gebruiksmelding indienen

Is een gebruiksmelding vereist, dan dient deze ten minste 4 weken voor aanvang van het gebruik van een bouwwerk, te worden ingediend bij de gemeente. 

Naast de NAW-gegevens van de melder en de kadastrale aanduiding van het gebouw, dient er een situatieschets van het gebouw en een plattegrondtekening per bouwlaag te worden aangeleverd.

Op de plattegronden dienen alle brandveiligheidsvoorzieningen (blusmiddelen, brandscheidingen, vluchtroutes etc.) te zijn aangegeven en deze dienen te zijn opgesteld conform NEN 1413:2011 nl.

Ondersteuning nodig bij het voorbereiden van de gebruiksmelding?

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN

Onze aanpak

Soliede ontzorgt u volledig wat betreft het opstellen van de plattegronden die benodigd zijn voor het indienen van de gebruiksmelding. Het opstellen van een situatieschets en plattegronden van de bouwlagen is vanzelfsprekend altijd op maat. 

Voor het indienen van de gebruiksmelding en het opstellen van de plattegronden ten behoeve hiervan, is het absoluut noodzakelijk te beschikken over de actuele bouwtekeningen. Zonder deze bouwtekeningen zal de aanvraag niet worden gehonoreerd.

Waarom Soliede?

Wij stellen de plattegronden op die benodigd zijn voor de gebruiksmelding
Snelle praktijkgerichte aanpak
Uitgebreide kennis van het Bouwbesluit 2012
Plattegronden opgesteld conform NEN 1413:2011 nl

Neem contact met ons op

Heeft u advies nodig, wilt u ondersteuning bij de gebruiksmelding? Neem gerust contact met ons op.